4357 Aula Rojo Bobal-Tempranillo

Aula Rojo Bobal-Tempranillo

€ 6,24
Excl. btw: € 5,16

Beschrijving Aula Rojo Bobal-Tempranillo

Aula Rojo Bobal-Tempranillo 2022 Utiel-Requena DOP

Mede door zijn prijs maar veel meer omdat deze wijn een super prijs-kwaliteit verhouding heeft. Een mooie wijn die qua smaak menig wijndrinker verbaast. Ook een prima alternatief voor op een feestje of receptie, niet te prijzig maar toch een goed en eerlijk glas wijn. Er zijn van die (ontspan)momenten dat de juiste eenvoud zeer welkom is. Zeker als die goed gevuld is met levendige, vruchtrijke smaakcomponenten. Een ongeremde, ontspannende en heilzame afdaling volgt dan vanzelf.

WIJNMAKER

Aula

LAND

Spanje

STREEK

Utiel-Requena (Valencia)

BODEM

Wijngaarden gelegen op een hoogte van 600-700 meter boven zeeniveau; de grond wordt geïrrigeerd met water uit de bergen. De bodem bestaat uit kalkhoudende klei. Continentaal klimaat met lange, hete zomers en koude winters.

VINIFICATIE

Vergisting en rijping op RVS-cuves. Bio-certificering.

DRUIVEN

80% Bobal, 20% Tempranillo

KLEUR

Kersenrode kleur; dé kleur van een jonge wijn door invloed van de Tempranillo-druif.

NEUS

De druiven hebben aardig wat zonnestralen gezien, zo veel is direct duidelijk in de neus. Volop rood en zwart fruit, duidelijk beïnvloed door de zon. Dadels, zwarte kersen en bramen. Maar wees gerust: van zon-doorstoofde confiture-tonen is geen sprake. Ook subtiele roostertonen en kruiden als laurier. Na fors zuurstofcontact zijn ook koffie-tonen waar te nemen.

SMAAK

Speelse aanzet, volop sap en vrolijkheid. Toch is het aardig serieus gestructureerd: licht viriele tanninestructuur, fraai omlijst met een goede dosis sap/vulling. Gemakkelijk, licht reliëf, net niet te glad gepolijst. Ferme zuren voor een wijn uit dit klimaat, maar dankzij die zuren blijft het verteerbaar en elegant. Prima lengte op dit prijsniveau.

CULINAIR

Heerlijk genereuze karakterwijn die toch goed toegankelijk en breed inzetbaar is. Als het culinaire tegenspel maar op het niveau van de wijn blijft: Pasta's, gebraden kip en half-harde kazen zijn ideaal.


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
rood vlees, rund, lam en wild
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
druivenras
Tempranillo
land van herkomst
Spanje
smaakprofiel
Rood, verkwikkend
wijn
Rood